Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi mindentől ijedhetnek meg a lovak?

2010.08.08
  • Sok ló ninics hozzászokva a mobiltelefon hangjához. Lovaglás közben legyen inkább kikapcsolva!
  • A csengettyűk szépek, de könnyen megijeszthetnek olyan lovakat, aki még ahhoz hasonló hangot nem hallott azelőtt...
  • Lovagláskor, lehetőleg testhez simuló ruhát vegyél fel, mivel a laza kardigán,(főleg ha dzseki) ha meglibben, könnyen megriadhat a ló...
  • Ha meleg időkben lovagolsz ki, és bármien folyadékot viszel magaddal, és megszomjazol, inkább állj meg, egy fához kösd ki a lovat, és úgy igyál, sohasem lóháton, met a palack összenyomásakor keletkező hang megijesztheti a lovat, ha esetleg épp bámészkodik...
  • Ha olyan helyeken mész el, ahol magas fű van, akkor a megszokottól is jobban fülelj, és figyelj a terepre, mert ha már mocorgást hallasz, akár egy fácán mocorgását a fűben, nyúl elszaladását, már előre csitítsd a lovadat, az sem baj ha lelépteted, vagy ha épp léptél, megállítod.
  • Ha hallod hogy jön mögötted bármi féle hangos gép legyen az traktor, vagy bármi, lépj le, és csitítsd, amikor elmegy mellettetek, pedig simogasd finoman a nyakát.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szerkí@citromail.hu

(szerky, 2010.08.09 11:10)

Nagyon köszi...de nem sokan írtak még kommentet sőt mercy az első...

roxy333@citromail.hu

(mercy, 2010.08.08 20:01)

Háth, nagyon gratula a szerkynek...Nagyon király az oldi..Látom még nincs kész, de már olyan sok mindent meg tudtam itt a lovakról, hogy csak néztem..Így tovább!;)

 

 

ProfilképUtolsó kép


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>